6 miljoen voor creatieve industrie

dinsdag 10 juli 2012 / Redactie / geen reacties

Er komt zes miljoen euro beschikbaar voor onderzoek naar innovatieve producten en diensten voor de creatieve industrie.  Dat schrijft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Het geld gaat naar Click, een organisatie waarin ondernemers en wetenschappers in de creatieve industrie samenwerken. Zij ontwikkelen bijvoorbeeld nieuwe apps of high-tech stoffen voor de mode-industrie.

Topsectoren
Click komt voort uit de het topsectorenbeleid van het ministerie. Het is de bedoeling dat de organisatie over drie jaar volledig draait op investeringen van opdrachtgevers vanuit het bedrijfsleven, zodat de financiering vanuit het ministerie kan worden afgebouwd.

“Met dit geld stimuleren we de samenwerking tussen universiteiten en ondernemers in de creatieve bedrijfstakken”, aldus minister Verhagen “Als kennis en kunde elkaar goed weten te vinden kan de topsector creatieve industrie uitgroeien tot een belangrijke pijler onder de Nederlandse economie.”

Groei
De creatieve industrie groeit met zes procent per jaar harder dan de rest van de Nederlandse economie. Er zijn zo’n 43.000 bedrijven en 172.000 personen actief in de creatieve industrie, die een aandeel van meer dan twee procent heeft in het bruto binnenlands product.

Bron: nu.nl

__   __   _    _    _    _     ______     _____   _    _