Laat geen geld liggen!

vrijdag 02 oktober 2015 / Redactie / 7 reacties

In veel cao's is afgesproken dat je een deel van je vakbondscontributie via je werkgever terug kunt krijgen.

Hoe werkt het?
Simpel: print je jaaropgave contributie, onderteken deze en lever die in bij je werkgever. Die zorgt ervoor dat je een deel van je contributie terugkrijgt, als je daarvoor in aanmerking komt. De jaaropgave kun je vanaf nu via deze site downloaden.

Geldt deze regeling ook voor mij?
Omdat per 1 januari 2015 de werkkostenregeling in werking is getreden, kan de werkgever de vakbondscontributie niet meer fiscaal vriendelijk met het brutoloon verrekenen.

Toch kun je in veel gevallen nog een deel van de vakbondscontributie terugvragen via je werkgever als dit in je cao staat. Download je jaaropgave en lever deze in bij je werkgever. Die kan je vertellen hoe dit in jouw organisatie geregeld is.

Check de cao-lijst
om te zien of deze afspraak in jouw cao is gemaakt.

Werk je als freelancer of zzp’er? Dan kun je de kosten voor het lidmaatschap van de vakbond opvoeren als beroepskosten bij de aangifte inkomensbelasting.

De jaaropgave downloaden
Je hebt een persoonlijk overzicht nodig van de contributie die je dit jaar aan ons hebt betaald. Deze jaaropgave lever je in bij je werkgever of bij de belastingdienst als je zzp'er bent.

Klik hier voor meer informatie en download nu je jaaropgave.

• maandag 09 november 2015 / Bettina

Binnen de WKR wordt iedere kostenvergoeding voortaan beschouwd als brutoloon, dus ook de vakbondscontributie. Je kunt de contributie wanneer deze binnen de vrije ruimte valt mogelijk volledig netto vergoeden. Dit betekent dan wel dat het voordeel voor de werknemer voortaan voor rekening van de werkgever komt i.p.v. voorheen de Belastingdienst. Dit zullen werkgevers niet wenselijk achten. Onze CAO-KE geeft hier ook geen duidelijkheid over.

• donderdag 29 oktober 2015 / Webredactie

@Henri. Het hangt ervan af of er in de cao afspraken hierover zijn gemaakt. Check de cao-lijst op deze pagina.

• donderdag 29 oktober 2015 / Henri

Mijn werkgever wil hier niet meer aan mee werken. In het kader van de werkkostenregeling zegt hij dat wij dit niet meer doen. Is werkgever nu toch verplicht om aan deze verrekening mee te werken??

• vrijdag 09 oktober 2015 / Webredactie

@E. Rosenhart en LS,

De jaaropgave 2014 kun je niet meer vinden op deze site. Je kunt namelijk geen jaaropgave contributie aanvragen over voorgaande jaren.

Van de Belastingdienst mag je alleen in het desbetreffende jaar gebruik maken van deze brief. Nasturen is niet mogelijk.

• donderdag 08 oktober 2015 / verplicht?

Is de werkgever dit verplicht ivm de werkkostenregeling? (grafimedia-cao die afgelopen is)
    Alvast bedankt

• woensdag 07 oktober 2015 / LS

Kan mijn jaaropgave van 2014 niet vinden op deze site?
    Met groet Arjen

• zaterdag 03 oktober 2015 / E. Rosenhart

LS,
    Kan ik mijn jaaropgave van 2014 ook nog ergens vinden op deze site ?
    Met groet,Eveline

___      _____      ___      ______   _    _