Nog héél even tijd voor belastingaangifte…

donderdag 23 april 2015 / Redactie / geen reacties

Vermijd aangifte-topdrukte eind april: Doe deze week nog aangifte!

Het kan je haast niet ontgaan zijn: het is weer aangiftetijd! En dat geldt niet alleen voor 8,5 miljoen particulieren die hun aangifte inkomstenbelasting gaan invullen.

Deze maand volgen ook nog ongeveer 2 miljoen aangiften van ondernemers. En hoewel het grootste deel van de particuliere aangiften inmiddels is binnengekomen, verwacht de Belastingdienst tot 1 mei nog topdrukte op belastingdienst.nl. Wil je de topdrukte en mogelijke inlogproblemen voorkomen? Doe dan deze week nog aangifte!

Uitstel
Ben je zzp’er, heb je al uitstel aangevraagd bij de belastingdienst, en heb je nog hulp nodig bij je belastingaangifte? Dan kun je een afspraak maken met een van de belastingconsulenten van FNV KIEM. Voor maar 65 euro wordt tijdens het consult de volledige jaarrekening en de aangifte inkomstenbelasting opgesteld. Er is nog een beperkt aantal plaatsen vrij in mei en juni, dus schrijf je snel in. Je kunt direct online je eigen afspraak inplannen. Nog geen uitstel aangevraagd? Dit kan nog tot 1 mei a.s.

Handige weetjes van de Belastingdienst voor de april-aangifte van zzp’ers
• De drukte geldt alleen voor aangiften die via de site van de Belastingdienst worden gedaan. Als je aangifte doet via een fiscaal dienstverlener of via je boekhoudpakket, heb je hier geen last van.

• Om te voorkomen dat de aangiftebrievenbus ‘verstopt’ raakt, zorgt de Belastingdienst ervoor dat er niet teveel mensen tegelijk kunnen inloggen. Als je op een heel druk moment probeert in te loggen, kan het zijn dat je even moet wachten. Als je het iets later weer probeert, kun je vaak weer terecht op ‘Inloggen voor ondernemers’.

• Het zal de komende week doorlopend druk zijn, maar ‘s ochtends, ‘s middags tussen 15.00 en 18.00 uur en ’s avonds ná 22.00 uur is het meestal wat rustiger op de site van de Belastingdienst. Dat zijn in het algemeen de beste momenten om aangifte te doen.

• Moet je btw betalen, maar wil je dat zo lang mogelijk uitstellen? Plan de betaling dan via internetbankieren, en zorg zo dat het geld pas aan het eind van maand wordt overgemaakt. Zorg wel dat de betaling vóór 1 mei op de rekening van de Belastingdienst staat.

Altijd op tijd btw-aangifte doen?
Weleens te laat geweest met het indienen of betalen van  de aangifte? Vergeten dat het alweer het einde van de maand was? Dat kan een keer gebeuren, maar houd er rekening mee dat het vervelende gevolgen voor je kan hebben, zoals een boete. Hierbij een paar tips om de btw-aangifte niet meer te vergeten:

• Download de Btw-Alert van de Belastingdienst. Deze app zet bijvoorbeeld herinneringen in je agenda, stuurt je herinneringsberichten en zorgt dat je je betalingskenmerk bij de hand hebt wanneer je gaat betalen.
• Volg het Belastingdienst-twitteraccount @BDzakelijk en krijg – naast herinneringen aan de aangifte - ook tips voor je administratie en aangifte.
• Kijk op www.belastingdienst.nl/btwoptijd voor meer tips voor een tijdige btw-aangifte.

_  _    _    _    _    _    __   __    _  __    ______
 | \| || | || | || | \  / ||  \ \\/ //  | |/ //  /_   _//