Meldpunt regelgeving voor ondernemers

woensdag 11 mei 2016 / Redactie / geen reacties

Bij de Rijksoverheid is al enige tijd het meldpunt regelgeving actief. Als ondernemer of startende ondernemer kun je bij dit meldpunt meldingen indienen over regelgeving van de Rijksoverheid. Wanneer je bijvoorbeeld tegen onduidelijke en of tegenstrijdige regels van de Rijksoverheid aanloopt. Ook wanneer je last hebt van onnodige administratieve lasten kun je bij het meldpunt terecht. Administratieve lasten zijn de lasten die voortvloeien uit informatieverplichtingen aan de overheid. Wanneer je een klacht of melding indient, kun je daarbij aangeven dat je melding anoniem behandeld wordt. Naam en contactgegevens zijn dan niet voor anderen beschikbaar.
Heb je een melding ingediend dan zal het meldpunt deze voorleggen aan de verantwoordelijke ministerie of uitvoeringsorganisatie voor reactie. Door een melding te doen krijg je als ondernemer duidelijkheid en wordt de melding bij meerdere organisaties binnen de Rijksoverheid bekend.
Meer lees je op de website van actal.

_    _     ______   _    _      ___      ______   __   __
| |  | ||  /_   _// | |  | ||   / _ \\   /_   _//  \ \\/ //