Ledenbijeenkomsten bij Sanoma over nieuw sociaal beleidskader

donderdag 14 juni 2012 / Redactie / geen reacties

Bij Sanoma Media is een sociaal beleidskader (SBK) van kracht.

Nieuw sociaal beleidskader
In dit SBK zijn alle afspraken opgenomen die FNV KIEM met de directie van Sanoma heeft gemaakt om de sociale gevolgen van reorganisaties bij Sanoma Media op te vangen.

Hoewel dit SBK nog een looptijd heeft tot 1 januari 2013 heeft de directie van Sanoma aangegeven graag een nieuw SBK te willen afspreken. Dit SBK zou al moeten ingaan op 1 juli 2012.

Korte beëindigingsperiode
Belangrijkste verschil met het huidige SBK is dat de directie af wil van de lange bemiddelingsperiodes maar over wil gaan naar een korte beëindigingsperiode in combinatie met een schadeloosstelling conform de kantonrechtersformule. Bij Sanoma Digital is een SBK van kracht dat niet met de vakbonden is overeengekomen maar met de ondernemingsraad.

Op 18 juni vindt weer een gesprek plaats tussen de vakbonden en de directie van Sanoma. De kans is aanwezig dat we dan tot een resultaat komen.

Ledenbijeenkomsten
FNV KIEM organiseert twee bijeenkomsten om deze uitkomt van dit gesprek met de leden te bespreken.

20 juni van 10.00 uur tot 11.00 uur in Hoofddorp, zaal 4
20 juni van 14.30 uur tot 15.30 uur in Amsterdam in de kantine Digital

Tijdens deze bijeenkomsten zijn ook niet-leden van harte uitgenodigd. Zij hebben echter geen stemrecht.

_    _     _____      ___                 ___
    ___   | || | ||  / ____||   / _ \\      ___     / _ \\