Amsterdam steunt freelance dansprofessionals

vrijdag 16 oktober 2015 / Redactie / geen reacties

Freelance dansprofessionals in Amsterdam kunnen de komende vier jaar een bijdrage krijgen uit het Stimuleringsfonds Eigentijdse Dans.

Met deze investering wil het college de gemeente Amsterdam op de kaart zetten als aantrekkelijke stad voor dansprofessionals.

Maximaal € 3.000
Choreografen en dansers kunnen jaarlijks voor de huur van montage- of repetitieruimte een bedrag van maximaal € 3.000 ontvangen. De Stimuleringsregeling Eigentijdse Dans is een samenwerking tussen de Gemeente Amsterdam, het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en Cultuur+Ondernemen.

Steun met meer financiële mogelijkheden
Vanaf donderdag 15 oktober kunnen freelance dansprofessionals een aanvraag indienen voor de Stimuleringsregeling Eigentijdse Dans. De regeling komt tegemoet in de huurkosten voor repetitie- en montageruimtes. Met deze steun van de gemeente Amsterdam kunnen freelance dansprofessionals onder andere dansonderzoek uitvoeren en verdieping zoeken in hun vak. Het geeft dansprofessionals ook meer financiële mogelijkheden om een dansvoorstelling in Amsterdam af te monteren, dit gebeurt nu regelmatig in andere steden of in het buitenland.

Binnen twee weken uitsluitsel
Wethouder Kajsa Ollongren: 'Dans is een belangrijk onderdeel van de Amsterdamse kunst en cultuur. Met deze regeling maken we de stad aantrekkelijker als vestigingsplaats voor professionals. De eenvoud ervan is uniek in de culturele sector. Freelance dansprofessionals komen gemakkelijk in aanmerking en krijgen binnen twee weken uitsluitsel'.

Freelance dansprofessionals kunnen een aanvraag indienen via de website van Cultuur+Ondernemen. Op deze website staat ook de beroepsmatigheidstoets. Deze feitelijke toets beoordeelt of je een professionele freelance danspraktijk hebt. De beroepsmatigheidstoets is een van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het stimuleringsfonds. Daarnaast moet de te huren repetitie- of montageruimte in Amsterdam zijn.

______    ______    _____      ___     __   __   __   __
 /_____//  /_   _//  / ____||   / _ \\   \ \\/ //  \ \\/ //