/ Kiem Nieuws

RSS

TMG-werknemers dreigen met acties

maandag 06 september 2010 / Redactie / 19 reacties

Leden van FNV KIEM en CNV Media hebben 2 september opnieuw aan de vakorganisaties laten weten dat zij absoluut niet instemmen met de aanpak van bovenmatige beloning bij de Telegraaf Media Groep (TMG). In een laatste oproep van FNV KIEM en CNV Media aan de Raad van Bestuur van de TMG vragen de bonden om bereidheid alsnog het akkoord in te trekken, of in overleg te gaan met de vakorganisatie. Wanneer de TMG niet in overleg gaat, worden acties ondernomen. Het bestuur heeft tot maandag 13 september 2010 13.00 uur de tijd om in overleg met de betrokken bonden het akkoord te herzien. 

Bestuurder van FNV KIEM Anne Jan de Graaf: “Wij hebben dit ultimatum namens onze leden gesteld en doen hiermee voor de tweede keer een oproep aan de Raad van Bestuur om het akkoord opnieuw te bekijken en iets te doen aan de onvrede van onze leden.” 

Project Bovenmatigheid
In december 2009 bereikten de Centrale Ondernemingsraad en de Raad van Bestuur van de Telegraaf Media Groep een principeakkoord over de aanpak van bovenmatige beloning (het project “Bovenmatigheid”) dat geldt voor alle TMG werknemers die vallen onder de Grafimedia cao (inclusief de werknemers die nu onder de cao voor de Dagbladuitgevers vallen), de Hoger Personeel populatie (HAY) en de medewerkers die niet onder een cao vallen. Op basis van een uitspraak van de CID kreeg de Raad van Bestuur van TMG de ruimte van de vakbonden en de werkgeversorganisaties om decentraal met zijn medezeggenschap afspraken te maken conform de richtlijnen van “Betsy”. Door de CID werd wel als voorwaarde gesteld dat dit voor 1 januari 2010 moest zijn afgerond. Naarmate individuele werknemers meer inzicht kregen in de directe gevolgen van het akkoord begonnen de leden van FNV KIEM en CNV Media zich te roeren. Op 26 augustus heeft dit geleid tot een ledenvergadering. 

Onacceptabel
FNV KIEM-bestuurder De Graaf: “In deze ledenvergadering heeft de vergadering uitgesproken dat zij het oneens is met het resultaat en dat het tussen de Raad van Bestuur en de COR afgesloten akkoord niet kan en mag worden geaccepteerd. Dit is de eerste keer dat de leden zich überhaupt in vergadering uitspraken over het akkoord. In een gesprek met de Raad van Bestuur op 31 augustus jongstleden hebben wij als bonden op basis van de uitspraak van onze leden een dringend beroep op de Raad van Bestuur gedaan om het project “Bovenmatigheid” in te trekken. In dit gesprek hebben wij aangegeven dat de COR een afspraak heeft gemaakt die voor onze leden onverteerbaar is. Vervolgens heeft de TMG aangegeven vast te houden aan het bereikte akkoord en hebben de vakbondsleden opnieuw gezegd dat het van tafel moet. We zijn genoodzaakt nu een ultimatum te stellen. Wanneer het bestuur nu weer aangeeft vast te houden aan het akkoord, dan volgen acties.” 

Acties
Werknemers hebben massaal aangegeven de werkzaamheden te willen onderbreken als dit akkoord niet van tafel gaat. Vakbondsbestuurder Peter Bloemendaal van CNV Media is teleurgesteld dat de TMG niet in gaat op de vraag om overleg: “Het is heel jammer dat het zover heeft moeten komen en dat er straks acties nodig zijn om alsnog overeenstemming tussen beide partijen te krijgen. Ik hoop dat we via dit ultimatum een acceptabel resultaat voor onze leden kunnen bereiken en dat niet tot actie overgegaan hoeft te worden.”

Print deze pagina

/ Kiem Reacties

 • maandag 13 september 2010 / Grijze flanken

  TmG-COR bovenmatig direct van tafel, dit hebben de mensen die het hebben verdient, door te volgen van cursussen, onregelmatige diensten en nooit te staken, enz, enz.. Tevens is in Alkmaar ooit de ATV afgeschaft en hiervan zit ook een deel in de bovenmatigheid.
  En nu ik het toch over beloningen heb, direct (met 10 jaar terugwerkende kracht) de dertiende maand in Alkmaar betalen.

  Gehoort dat er zelfs een 14de bestaat (lijkt mij onwaarschijnlijk) maar als ie bestaat ik heb ruimte genoeg op me rekening.

  .......

 • maandag 13 september 2010 / m.w

  @ drukkertje@hotmail.com,

  Wir Häben es nicht gewüsst?

 • maandag 13 september 2010 / m.w

  @ drukkertje,

  Als je op de vergadering was gekomen (lijkt mij dat je niet aanwezig was).
  dan had je gehoord dat de bonden toegegeven hebben een ernstige fout gemaakt te hebben.
  en lering hebben getrokken uit deze fout.
  Een r.v.b. die alleen uit is op eigen verrijking, middels het stil zetten van salarissen van 900 medewerkers om in de toekomst een leuke bonus op te strijken bij vertrek?

  Helaas moet het tot actie's komen om alles terug gedraaid te krijgen.

  Het is natuurlijk cumalatief na alles wat in drukkerij en hoofdkantoor is gebeurt na reorganisatie's.
  De mensen op de rukkerij lopen waanzinnige rooster's en werktijden.
  Sociaal leven van de meeste mensen ligt in puin, echtscheidingen gaan als een lopend vuurtje door de drukkerijen.

  Mag dit niet gecompenseerd worden in een hoger salaris dan een cao.

  en @ Ans Kramp en de rest van de cor rest nog een ding voor later deze uitspraak,

  Ich Häbe es nicht Gewüsst?

 • zaterdag 11 september 2010 / drukkertje@hotmail.com

  Laten we niet vergeten dat de Raad van Bestuur vindt dat wij teveel verdienen en daarvoor hebben ze heel slim die 2.75% procent CAO verhoging gebruikt om nogmaals BETSY in te voeren en eigenlijk de bonden misleid om dit toe te staan deze heeft ook niet geweten wat de bedoeling was daarna hebben de bonden de COR gebruikt om dit maar even te regelen.
  nu weet eindelijk iedereen bij TMG wat dit gaat betekenen en zet men logischerwijs de hakken in het zand.De bonden geven hun fout nooit toe in het openbaar en proberen op slinkse wijze dit ongedaan te maken.
  Wij gaan in opstand. maar tegen wie? de COR? de BONDEN? of tegen de RVB?Het plan om de hele TMG aan te pakken qua salarissen is nu mislukt, de NVJ is geen partij (was wel de bedoeling) maar dat durft de RVB niet meer.gooi het plan in de ijskast en HOU van TMG.

 • zaterdag 11 september 2010 / Dennis

  Het blijft oorverdovend stil uit het kamp van Ans Kramp.

 • vrijdag 10 september 2010 / TMG collega

  Ik lees net dat de NVJ aan de zijlijn staat omdat hun dit niet treft.
  Het verhaal van TMG was eind vorig jaar dat dit jaar ook de journalisten aan beurt zouden komen, blijkbaar is het op niets uitgelopen begrijpelijk trouwens!!!

  NVJ/ JOURNALISTEN VAN DE TELEGRAAF laat jullie collega's nu niet stikken. SLUIT JULLIE BIJ ONS AAN! Dit vreselijke akkoord moet van tafel!
  We hebben elkaar nu nodig om dit akkoord van tafel te krijgen.

 • donderdag 09 september 2010 / WW

  Mevrouw Ans Kramp had zeker kramp in haar nek, om tijdens de
  bijeenkomst van de bonden niet achterom te kunnen kijken.
  Dan had ze kunnen zien hoeveel handen er zeiden blijf van ons
  salaris af.
  Ze kan beter een telraampje gebruiken!
  Misschien kunnen straks alle drukkers een ww uitkering aanvragen op kosten van Ans Kramp

 • donderdag 09 september 2010 / medewerker TMG

  "MEVROUW KRAMP COR VOORZITTER TMG" u bent de genen die nu beter kan zwijgen, en de hand in eigen boezem steken, het steekt alle medewerkers, de onderliggende OR'en dat u voor zo iets belangrijks zelf een deal gemaakt hebt met de Raad van Bestuur, het polsen voor een breed draagvlak wat een plicht is voor de COR voor deze belangrijke afspraken hebben jullie bewust niet gedaan, jullie eigen achterban hebben jullie verraden door op 15 december jl. een principe akkoord te sluiten en alle COR leden een embargo op te leggen om dan vervolgens op 17 december de OR én te informeren over het resultaat, wat mij betreft een doodzonde en daarom ook een rede om als COR maar eens terug te treden. De COR vergeet dat ze afgevaardigen zijn van een achterban en zijn dus geen autonome instelling die maar doet wat men denk wat zij persoonlijk!!!!!! goed lijkt.


  Conclusie: opstappen dus COR, want dit mag nooit meer gebeuren!!

 • donderdag 09 september 2010 / H.F.

  Mevrouw Kramp, heeft u ook de handen geteld toen er in de COR gestemd werd over het principeakkoord? Hoe serieus moeten we u nog nemen? Misschien handiger om in ieder geval tijdens een stemming even de oogkleppen af te doen.

 • donderdag 09 september 2010 / H.F.

  Mevrouw Kramp, heeft u ook de handen geteld toen er in de COR gestemd werd over het principeakkoord? Hoe serieus moeten we u nog nemen? Misschien handiger om in ieder geval tijdens een stemming even de oogkleppen af te doen.

 • donderdag 09 september 2010 / Mw. de Groot

  FNV KIEM luistert naar de opvatting van vakbondsleden en komt in actie tegen een COR advies dat ernstige en onacceptabele gevolgen heeft voor de lonen van een grote groep werknemers bij TMG. Dat is volslagen legitiem.

 • donderdag 09 september 2010 / evd

  Mevrouw Kramp beseft u wel dat die drukkers uit Amsterdam toendertijd werk hebben afgestaan om de boel in Alkmaar draaiende te houden.daarom is het wel zuur dat nu juist die gasten de boel zo verdraaien dat wij de bad-guy,s zijn.Bedankt

 • woensdag 08 september 2010 / HK

  Mevrouw Kramp had met "haar" OR beter kunnen informeren bij de achterban hoe die dachten over het hele gebeuren over bovenmatigheid.
  Gezien haar leeftijd en dat zij volgens mij niet onder de Grafimedia Cao valt zal het haar geen pijn in haar knip doen.
  Het is makkelijk om over de rug van een groep werknemers te scoren.
  Beter was geweest om concern breed eens naar bovenmatigheid te kijken.
  Leg de uurlonen maar eens naast elkaar (concern breed), dan zal opvallen dat in de drukkerij zeker geen hoge uurlonen worden betaald.
  Dat de mensen daar met een behoorlijk salaris de deur uit lopen is een gevolg van dat deze mensen 's nacht(6 nachten),overdag en 's avonds werken, hiervoor een stuk van hun sociale leven inleveren en hiervoor een toeslag krijgen.

 • woensdag 08 september 2010 / leon.

  Zeker last van kramp tijdens het stemmen.
  Economisch belang?.
  Boventallig zijn en volledig blijven werken in de Cor.
  Natuurlijk zit je dan met een pet van de werkgever op.
  Zal wel strak aangetrokken zijn die pet.

 • woensdag 08 september 2010 / rob

  Beste mevrouw Kramp,

  Had u die bewuste dag een stok en een geleide hond bij u?
  Anders terug naar de basisschool en leren tellen maar weer!!!

 • woensdag 08 september 2010 / B B

  ze bedoeld zeker de 20 handen van alkmaar als het er al 20 waren die niet omhoog gingen. als alles gelopen had zoals het hoorde en niet zoals het nu is gegaan was er niks aan de hand geweest maar ja we hebben nu eenmaal een directie die niet luisterd naar de mensen op de werkvloer.

 • dinsdag 07 september 2010 / Anoniem

  In deze tijd mensen korten op hun salaris, besef van ondergang van werknemers, hoezo alles wordt alleen maar duurder

 • dinsdag 07 september 2010 / Kees Streefkerk

  Mevrouw Kramp zat redelijk vooraan in de zaal. Op het moment van stemming heeft ze vergeten achterom te kijken naar de ruim 200 handen die de lucht in gingen. Besef van de naaste omgeving?

 • maandag 06 september 2010 / ans kramp

  bonden hebben steeds niet thuis gegegeven, hadden alle mogelijkheid om mee te onderhandelen. Nu actie? Hoeveel leden in de zaal? 1500 werknemers, voor 20 handen in de lucht gaan bonden actie voeren. Economisch besef?

 
 ______   ___   _____    ___   __  __  _  _  
 /_____//  / _ \\ | __ \\  / _ \\  \ \\/ // | || | || 
 `____ `  / //\ \\ | | \ || | / \ ||  \  // | || | || 
 /___//  | ___ ||| |__/ || | \_/ ||  / . \\ | \\_/ || 
 `__ `  |_|| |_|||_____//  \___//  /_//\_\\ \____// 
 /_//   `-`  `-` -----`   `---`  `-` --`  `---`  
 `-`