/ Kiem Nieuws

RSS

200 arbeidsplaatsen Thieme GrafiMedia Group op de schop

donderdag 24 juni 2010 / Redactie / 11 reacties

Woensdag 23 juni maakte de Thieme GrafiMedia Group, bestaande uit een dertigtal bedrijven actief in de grafisch, communicatie en uitgeefsector- bekend dat er bij de groep door herstructurering en verdere samenwerking tussen de bedrijven circa 200 van de in totaal 1100 arbeidsplaatsen verdwijnen.

Ontslag voor deel medewerkers
Deze reductie volgt op de vermindering van activiteiten eerder dit jaar en zal plaatsvinden gedurende een periode van anderhalf jaar. Volgens Thieme vervalt iets meer dan de helft van de arbeidsplaatsen door tijdelijke contracten niet te verlengen en natuurlijk verloop. Voor de overige medewerkers zal ontslag worden aangevraagd. Thieme stelt dat voor hen een sociaal plan beschikbaar is. FNV KIEM spreekt dit echter tegen. De grootste vakbond in de grafische sector, stelt dat het eerder afgesproken sociaal beleidskader niet automatisch van toepassing is. Dit zal per reorganisatie worden bekeken. 
 
Structurele oplossing nodig
FNV KIEM is al enige tijd in gesprek met Thieme en is nu in afwachting van een advies van de Centrale Ondernemingsraad over het voorgenomen besluit tot reorganisatie. Anne-Jan de Graaf, bestuurder FNV KIEM: “Ik vind dat de werknemers al lange tijd onder druk staan. Structureel moet er dan ook een oplossing komen voor de situatie. Maar we zullen die 200 werknemers zeker niet in de kou laten staan! Naast afspraken over de sociale consequenties, liggen er wellicht ook nog mogelijkheden voor bijvoorbeeld bedrijfsonderdelen die overgenomen kunnen worden. Deze zijn nu nog niet goed onderzocht, terwijl ik weet dat er wel interesse voor is”.

Actieve bemiddeling
Daarnaast benadrukt de Graaf dat er betere afspraken gemaakt moeten worden voor het actief bemiddelen tussen werknemers en werkgevers. “Zo moet er voor de werknemers die nu hun baan kwijtraken, een concrete invulling gegeven worden aan de mogelijkheden die het mobiliteitscentrum C3 biedt. Dit is nu nog veel te summier. Wij pleiten voor een juiste begeleiding van werk naar werk, dat is wat deze mensen nu nodig hebben”, aldus de Graaf.

Print deze pagina

/ Kiem Reacties

 • maandag 02 augustus 2010 / uit een hele andere sector

  Overal waar de heer Hovestad zich meldt gaat het vervolgens snel slechter met het bedrijf. Ik zou eens op zijn naam zoeken en zien welke puinhopen hij bij zijn vorige twee opdrachten heeft aangericht. Hij is bij beiden na enige tijd per direct op non-actief gesteld. Ik begrijp niet dat zo'n incapabele idioot er steeds weer in slaagt om voor zijn belachelijke salaris van 250,- euro per uur elders weer rotzooi te mogen trappen. Is hij bij Thieme ook al bezig al zijn eigen vriendjes tegen royale salarissen binnen te halen terwijl er elders mensen worden wegbezuinigd?

 • donderdag 08 juli 2010 / Koos W.

  Questions and Answers voor Herman

  Q: Ik ben Koos W. en ik ben afgelopen maandag bij de Thieme groep ontslagen en zit nu, vrijgesteld van arbeid, thuis. Waarom moest ons bedrijf kort voor mijn ontslag opgeven in welke weken ik vakantie heb?

  A: Als de geplande vakantie binnen het ontslag termijn (aanvraag UWV en wettelijke opzegtermijn) valt hoeven we je de dagen/weken niet uit te betalen. Als ze buiten de ontslagtermijn vallen moeten we ze wel betalen. Echter, als je je tijdens je vakantie (thuis of vanaf je vakantieadres) ziek meld (wel echt ziek zijn hoor) blijven de dagen staan en worden ze door ons gewoon uit betaald. Pas dus op je gezondheid en zorg er voor dat je niet ziek gaat worden a.u.b..

 • woensdag 07 juli 2010 / Koos werkeloos

  Ook ik zit bij de recente otslag procedure. Ben ontslagen bij PC ijsselstein. Wat een *** daar zeg. Maandag 5 juli 17 mensen er uit en 14 man de optie om naar Deventer te verkassen. Dat is wel ffies 100 km mensen en als je het niet accepteerd dan word er alsnog ontslag voor je aangevraagd. En tja de rest vande Productie kan naar huis, omdat het word opgeheven. Kort samengevat plantijncasparie IJsselstein staat op het punt van vallen en den kdat de heren in de holding wel helpen mee duwen. Zijn gewoon een stel maffiabazen die alleen maar aan hun zelf denken en niet aan de werknemer. Ik heb er verder geen woorden voor wat voor een ...... &%"(_$'"_"&%&)_ het zijn.

  Bedankt Thieme voor de mooie jaren ............... NOT !!!!!!!

 • woensdag 07 juli 2010 / enzo

  de volgende ronde voor nog eens 60 man eruit is in de wandelgangen al aangekondigd. prepress, administratie- en calculatieafdelingen zullen allemaal naar Almere verdwijnen.

 • dinsdag 06 juli 2010 / een van de vele gedupeerden

  Onderstaande quote van Anne-Jan de Graaf is mij wel in het verkeerde keelgat geschoten (overigens dit is mijn zelfde verkeerde keelgat waarin meerdere Thiemedirectieleden terechtgekomen zijn) omdat dit stoer aandoet, maar er voor de ruim 200 gedupeerden van de faillissementen in februari dit jaar door FNV-Kiem NIETS ondernomen is. Na een kort gesprekje tijdens de bijeenkomst met UWV / FNV en GBF hebben de medewerkers (en dus ook FNV-Kiemleden zoals ik - al ruim 40 jaar lid) niets meer gehoord van FNV. C3 ben ik zelf op enig moment maar achteraan gegaan en de antwoorden vanuit die hoek zijn echt niet bemoedigend - er is eigenlijk geen subsidie meer, dus of er überhaupt voor de gedupeerden iets gedaan wordt?.............. Ik betwijfel het.
  Van enige begeleiding / bemiddeling is geen sprake, contact is er niet laat staan enig zicht op BEGELEIDING VAN WERK NAAR WERK. Zou FNV-Kiem nu ineens wel wat gaan doen voor mensen die de komende tijd de Thiemegroep moeten verlaten terwijl er bij de eerste (grote) groep NUL komma NIETS gebeurt is? FNV-Kiem zet zich met een dergelijke uitspraak m.i. voor schut.
  groet en hopend op een serieuze reactie voor ALLE (ex-)Thiememedewerkers ............... A te L

  Quote ........" Actieve bemiddeling...............
  Daarnaast benadrukt de Graaf dat er betere afspraken gemaakt moeten worden voor het actief bemiddelen tussen werknemers en werkgevers. “Zo moet er voor de werknemers die nu hun baan kwijtraken, een concrete invulling gegeven worden aan de mogelijkheden die het mobiliteitscentrum C3 biedt. Dit is nu nog veel te summier. Wij pleiten voor een juiste begeleiding van werk naar werk, dat is wat deze mensen nu nodig hebben”, aldus de Graaf. ................ "

 • maandag 05 juli 2010 / EEN VAKMAN

  Tja ik zit bij de 200 die gedumpt worden ,nog erger had een jaarcontract mijn derde is ingegaan verkort nog wel ,met de mededeeling dit is je laatste knul doei en bedankt ,daar sta je dan en nu ,is dit soms WCM ,ja natuurlijk ik had het kunnen weten ,o ja wie staat voor de mensen die jaarcontracten hebben en gedumpt worden wie wie wie

 • zaterdag 03 juli 2010 / groeten

  Het is een schande!
  Het is een mooi bedrijf waar je groot mee kan worden.
  Klanten lopen nu massaal weg, ze zijn er niet van gediend.
  Roos&Roos boekt elk jaar nog winst, werknemers hebben het naar hun zin, alleen zoals in elke organisatie loopt er een rotte appel tussen die zich mengd in het gehele Thieme!
  We hebben het over een sociaal plan? Wat houd dat in?
  Mensen een mooie toekomst beloven en daarna naaien waar ze bij staan, mensen vertellen dat ze ontslag krijgen maar wel vragen voor nog even 100% inzet voor de mensen die wel doorgaan zodat Thieme kan blijven bestaan! Nog veel erger, de mensen moeten rustig afwachten wanneer ze vertrekken mogen, de namen zijn bekend behalve bij het personeel zelf, Walgelijk!
  De werknemers hebben t.o.v. de manager altijd kei hard gewerkt en met gigantische veel plezier. Mensen waren blij dat ze bij Roos&Roos mochten werken, maar zoals in ieder bedrijf zijn er mensen die zaken naar de klote helpen!
  Izo Bedankt!

 • donderdag 01 juli 2010 / ontwerpersland Arnhem

  Schokkend: drukkerij Roos en Roos wordt verscheurd en aan de goden overgeleverd! Ontwerpers in Arnhem en omstreken zijn in rep en roer, de voor hun zo waardevolle contacten met o.a de drukkers van Roos en Roos staan op de helling. Een bloeiend bedrijf met (h)eerlijke mensen en met hun hoge kwaliteit aan service en drukwerk. Hoe is het mogelijk. Waren zij nog maar een zelfstandig bedrijf dan hadden zij in deze roerige tijden gewoon door kunnen gaan met waar zij goed in zijn: service bieden met een hoge kwaliteit drukwerk. Nu ten onder in het Thieme verdriet. SNIK!

 • dinsdag 29 juni 2010 / frusti

  Zolang de hoge heren vriendjes blijven van elkaar zal er niks veranderen binnen de Thieme-groep. Elkaar de hand boven het hoofd houden, daar zijn ze goed in. Om maar te zwijgen over het gewijs naar anderen wanneer het mismanagement zichtbaar wordt.
  Vrijwel elk jaar houdt men een Medewerker-Tevredenheids-Onderzoek. Na het overzichtelijk maken van de ONtevredenheid van de werknemers verdwijnt dit lijstje in de prullenbak om hier dus vervolgens niks meer mee te doen. 'Ze moeten niet zeuren' is de reactie. (....)
  Vakmensen binnen het bedrijf geven diverse oplossingen aan voor huis- en tuinprobleempjes maar de arrogantie regeert wanneer de leiding keer op keer z'n neus ophaalt hiervoor. Men proeft de gedachte bij hen; "Ach, het klootjesvolk heeft er toch geen verstand van.."
  WCM: In het leven geroepen om subsidie op te strijken, zo is gebleken. Er wordt amper tijd en geld vrijgemaakt voor dit verbeter-traject. 'Produceren als de beste van de wereld' is de vrije vertaling. Verander het maar in 'Frauderen als de beste van de wereld'. De groep neemt WCM niet eens serieus, hoe moet het personeel dat dan wel doen?
  Hoge bomen vangen veel wind, dat klopt. Maar plantjes zijn gemakkelijker de grond in te stampen. Het 'lagere' personeel is bij Thieme altijd de gemakkelijkste groep om te dumpen.
  Dure 'Businessunitmanagers' (wie verzint zo'n naam?) redden hun eigen hachie op een valse en slinkse manier en vervolgen hun loopbaan bij een zusterbedrijf om hier vervolgens hetzelfde truukje toe te passen: Het eruit schoppen van vakpersoneel dat zich
  jarenlang ten koste van hun prive-leven inzet voor hun bedrijf en de Thieme-groep.

 • maandag 28 juni 2010 / I

  Als personeel schreeuwen we al jaren dat het zo niet goed gaat. Het laatste Medewerkerstevredenheidsonderzoek was dramatisch ten aanzien van de directie. Maar nu met de huidige businessunitmager is/was het zeker gedoemd ten onder te gaan. De managers mogen er een potje van maken en de bedrijfsvloer mag er weer voor opdraaien

 • donderdag 24 juni 2010 / t

  ook drukkerij Roos en Roos zal het moeten ontgelden. ondanks dat er kopers waren laat de Thieme groep het bedrijf dood bloeden. tot op heden heeft deze drukkerij genoeg klanten om te overleven in deze crisis. Maar de Thiemegroep bepaald anders. hoe kan dit toch allemaal gebeuren.Kan Kiem daar niks aan doen???

  gr.t

 
 _____   __  __  ______   ___   _  _  __  __ 
| __ \\  \ \\/ // /_  _//  / _ \\ | \ / || \ \\/ // 
| | \ ||  \ ` //  `-| |,-  | / \ || | \/ ||  \ ` // 
| |__/ ||  | ||   | ||  | \_/ || | . . ||  | ||  
|_____//   |_||   |_||   \___// |_|\/|_||  |_||  
 -----`   `-`'   `-`'   `---`  `-` `-`   `-`'