Jacques Herben 50 jaar kaderlid

maandag 11 maart 2013 / Redactie / 3 reacties

Zaterdag 9 maart werd in Zuid-Limburg de 72-jarige Jacques Herben gehuldigd. Herben heeft zich de afgelopen 50 jaar ingezet als kaderlid voor FNV KIEM en is daarmee het langst zittende kaderlid binnen de vakbond. Tijdens een feestelijke avond kreeg de verraste jubilaris een mooie speld, een kadobon, een oorkonde en een prachtige bos bloemen van de afdeling Zuid-Limburg en secretaris Ingrid Rep overhandigd.

Zelfs secretaris Ingrid Rep vond het een heel uniek gebeuren voor FNV KIEM: “Het is zelden voorgekomen dat iemand met zoveel functies en contacten zo lang kaderlid voor onze vakbond is geweest.” Jacques Herben werd in 1956 op zijn 15e lid van FNV KIEM. Na zeven jaar lidmaatschap besloot hij kaderlid te worden. “Vanaf mijn 15e heb ik niets anders dan vrijwillig cultuurwerk voor verschillende verenigingen gedaan,” vertelt de trotse jubilaris. “Ik heb alle bestuursfuncties binnen FNV KIEM gedaan die je maar kunt doen. De vakbond heb ik wel zien veranderen in die 57 jaar. Ook in negatieve zin, maar dat zal wel met de tijd te maken hebben. Je krijgt mensen niet meer zo makkelijk lid en je moet veel meer moeite doen om mensen te overtuigen van de zin en het nut van de vakbond. Ook in de bestuurlijke sector merk ik dat er veel minder animo is. Het lijkt wel of mensen meer gelaten zijn en daarom minder bestuurlijke functies aannemen.” Herben benadrukt dat hij het nooit zonder de steun van zijn vrouw had kunnen doen: “Zij heeft me al die jaren gesteund als vrijwilliger.” Met een gezellig dinertje werd de avond afgesloten en Herben kan terugkijken op een feestelijke avond.

• dinsdag 12 maart 2013 / irene helle

Jacques, ik heb je nu zo'n 10 jaar meegemaakt als actief lid. Altijd sta je klaar voor de leden,voor werknemers in bedrijven en voor FNV KIEM, waar je een betrokken lid bent van de Sectorraad UGO.
    Heel hartelijk gefeliciteerd met dit jubileum.

Irene Helle

• maandag 11 maart 2013 / Willem Versendaal

Hallo familie Herben. Gefeliciteerd Jacques met je 50-jarig jubileum. Ik zal het niet halen, omdat ik telkens een tijdje geen kaderlid was tijdens mijn werkzame leven. Mocht je nog eens in Drenthe logeren, kom gerust eens buurten in Meppel. Laat ik je de mooie omgeving eens zien, zoals de Weerribben en het gehuchtje Nederland, Giethoorn, Blokzijl, etc.

Groeten van Willem Versendaal

• maandag 11 maart 2013 / rob jansen

Jacques, je collega's in het afdelingsbestuur van Zuid Limburg zijn er enorm trots op om zo'n gemotiveerd kaderlid als voorzitter te hebben!
    Van harte proficiat met dit bijzondere jubileum.

___      ______    _____    __   _      ___
    ___     / _ \\   /_   _//  |  ___|| | || | ||   / _ \\