Drukker Joh. Enschede schrapt 37 banen, gedwongen ontslag niet uitgesloten

dinsdag 10 juli 2012 / Redactie / geen reacties

Dienstverbanden verdwijnen
Drukkerij Joh.  Enschede heeft vanochtend het personeel laten weten dat het zich genoodzaakt ziet te snijden in het personeelsbestand.  Zeker op de internationale markt van hoogwaardige, beveiligde kwaliteitsdrukwerk - zoals bankbiljetten en postzegels – loopt men, aldus de directie, belangrijke orders mis vanwege te hoge (loon)kosten.  Er gaan zeker  37 voltijds dienstverbanden verdwijnen. Gedwongen ontslagen wil men zoveel mogelijk voorkomen, maar zijn niet uitgesloten. FNV KIEM, die inmiddels betrokken is bij de reorganisatie voor het mede-opstellen van een sociaal plan, verwacht dat zeker de helft van het banenverlies met gedwongen vertrek gepaard zal gaan.

Gedwongen ontslagen
Maar we gaan er als FNV KIEM uiteraard alles aan doen om gedwongen ontslag tot het minimum te beperken” , aldus Hans Robijn van FNV KIEM. “En als er dan toch ontslag volgt dan moeten er goede voorzieningen getroffen zijn om ontslagen werknemers zo snel en goed mogelijk te begeleiden naar een nieuwe werkkring.”

Sociaal plan
Bonden en directie praten op 12 juli verder over de inhoud van het sociaal plan. Zodra FNV KIEM daarin een onderhandelingsresultaat geboekt heeft zal dat als concept-sociaal plan aan de leden voorgelegd worden.

Joh. Enschede is een van Nederlands oudste drukkerijen en bekend van het eeuwenlang drukken van de Nederlandse bankbiljetten en later euro’s. Naast bankbiljetten produceert Joh. Enschede onder ander voor ruim zestig landen postzegels, waardezegels en daarmee verwante producten.

______      ___      _  _     ______  __    __   __   __
|      \\   / _ \\   | \| ||  /_   _// \ \\ / //  \ \\/ //