Voorstellen grafimedia cao

dinsdag 09 februari 2010 / Redactie / 2 reacties

De huidige cao is 1 februari 2010 afgelopen. De overgrote meerderheid van de FNV KIEM-leden heeft de nieuwe voorstellen inmiddels goedgekeurd en op 9 februari zijn ze naar de KVGO gestuurd.

Lastige cao-onderhandelingen
De cao-onderhandelingen gaan in maart van start. Bestuurder Bernard van Iren verwacht dat het lastige onderhandelingen gaan worden. FNV KIEM zet namelijk in op een loonruimte van 2,5% terwijl de KVGO de nullijn wil.

Voorstellen cao grafimedia

De voorstellen zijn tot stand gekomen na vaststelling in de Federatieraad FNV, in overleg met de sectorraad Grafisch/Prepress, de vakgroep Kranten en de leden van FNV KIEM werkzaam in de sector.

• zondag 16 januari 2011 / A.C.J.M. Voermans

opleiding een manier voor de werkgevers om onder afspraken uit te komen een manier die niet te controleren is

• dinsdag 18 mei 2010 / Hans van Dijk

Jullie moeten je kapot schamen, de hele bedrijfstak gaat naar de verdoemenis door jullie konten gekruip bij de werkgevers.
    Ik werk al ruim 25 jaar als drukker, maar ik ga harder achteruit dan vooruit.
    Vorig jaar was ik dat slappe gedoe van jullie al zat, en heb mijn lidmaatschap opgezegd.
    Nu word wederom bevestigd dat ik daar gelijk in heb gehad.
    1% CAO verhoging in 2,5 jaar….het is te schandalig voor woorden.
    Ik hoop dat de hele vakbond naar de kloten gaat, dat zou gerechtigheid zijn.

______    _____     ____      _____     ____     _    _
 /_   _//  |  ___||  |  _ \\   |  ___||  |  _ \\  | || | ||