/ Kiem Nieuws

RSS

FNV KIEM-leden zeggen “Ja” tegen pensioenakkoord

woensdag 07 september 2011 / Redactie / 22 reacties

Met 56 procent van de stemmen (1347 stemmen) heeft een meerderheid van de leden van FNV KIEM voor het pensioenakkoord gestemd.

Het aantal tegenstemmers bedroeg 1068. De opkomst van het referendum lag op 6,6 procent. Dat betekent dat in totaal 2415 van de 35.341 leden hun stem hebben uitgebracht.

Op 12 september beslist het bondsbestuur van FNV KIEM wat het definitieve standpunt van de bond wordt. Later die dag neemt de Federatieraad van de FNV een definitief besluit over het pensioenakkoord.

FNV KIEM heeft er alles aan gedaan om zijn leden zo goed mogelijk hun eigen keuze te laten maken. Waarnemend voorzitter Edwin Bouwers: “FNV KIEM heeft het pensioenakkoord positief voorgelegd aan zijn leden, maar heeft hen zo neutraal mogelijk geïnformeerd.”

Op tien bijeenkomsten in het land, en via een interactieve internetuitzending over het pensioenakkoord zijn zowel de positieve als de negatieve aspecten van het akkoord belicht.

Print deze pagina

/ Kiem Thema's

 • AOW en pensioenen

  vrijdag 20 november 2015

  Nederland heeft een goed pensioenstelsel, maar zoals overal zijn er altijd verbeteringen mogelijk. Zo is er bijvoorbeeld een groep werkenden die nu geen of onvoldoende pensioen opbouwt. De FNV vindt dat iedereen, jong en oud, gewoon een goed pensioen verdient. Lees verder

/ Kiem Reacties

 • maandag 19 september 2011 / Anne

  Astrid Jongerius lobbyet er lustig op los, stelt haar EIGEN TOEKOMST via connecties veilig en verraadt daarvoor de hele achterban en levert deze bij voorbaat al op voorhand willoos uit aan de hongerige wolven van politiek Den Haag, die de rechten van miljoenen pensioengerechtigden op pensioen met 65 jaar en een gegarandeerd fatsoenlijk degelijk pensioen in één hap verslindt.

  Er wordt door de politiek via leugens BANGMAKERIJ bedreven om de zogenaamde noodzaak van deze maatregelen te onderstrepen.

  Het VOLK IS WÉÉR EENS DE DUPE van wat ANDEREN VEROORZAKEN.

  Dit verdorven gerecht nog eens overgoten met een sausje van ZOGENAAMD ONTONTKOOMBARE NOODZAKELIJKE ( ? ? ? ) BEZUINIGINGEN.

  Lang leve de LEUGEN.
  De leugen regeert.

  Vergeten wat die oorzaak ook alweer was ?

  Even het geheugen opfrissen:

  1. de Kredietcrisis in de Verenigde staten en het gesjoemel en gespeculeer van Nederlandse banken en pensioenfondsen.

  2. de TEGEN DE WIL VAN HET NL VOLK toegezegde miljardenhulp voor steun aan noodlijdend Griekenland, terwijl destijds de MEERDERHEID van het Nederlandse volk tot op heden NOOIT in de EU wilde.

  Ad 2. Wie drukt steeds zaken TEGEN DE WIL VAN HET VOLK door en neemt beslissingen TEGEN DE WIL VAN HET VOLK ?


  Antwoord:

  Ja, de Nederlandse regering / overheid.

  Is dit sociale democratie, ooit zo bedoeld en met moeite verwezenlijkt volgens minister Drees ?

  NEE !

  Vertegenwoordigen de vakbonden of Astrid Jongerius SOLO het totale Nederlandse volk ?

  NEE !

  Werken tot 67 ?

  NEE, dit is MODERNE SLAVERNIJ en TOTAAL ONMENSELIJK.

  Tijd voor een REFERENDUM over AOW en pensioen ?

  JA !

  Tijd voor stemmen tegen en treden uit de EU ?

  JA !

  Nog meer bezuinigingen, zoals aangekondigd in de miljoenennota 2012 ?


  NEE !
  Het kabinet is van plan daarbij van plan nog eens 100 miljard te lenen voor in de EU-kas te storten op kosten van de Nederlandse belastingbetaler en vertaald in bezuinigingen waarvoor minima en middenmoot moet bloeden.

  Pak de VEROORZAKERS aan en LAAT DE VEROORZAKERS DE REKENING BETALEN.

  Een schande is het en tijd dat het Nederlandse volk zich massaal laat horen

 • zondag 18 september 2011 / j van heertum

  Deze reactie hoef je niet te plaatsen, ik zal echter iedereen binnen Wegener Nieuwsdruk Brabant adviseren eens na te denken over hun vakbond en of deze hen wel vertegenwoordigd???? Ik zeg mijn lidmaatschap op, jullie zoeken het maar uit. ik ga overigens wel naar een andere vakbond.

 • zaterdag 17 september 2011 / j van heertum

  Ook ik vind 6% geen duidelijk beeld geeft van wat de leden vinden, ik vind wel dat Kiem niet mag instemmen met het pensioen akkoord. Mocht dit toch gebeuren zal ik overwegen naar FNV-bondgenoten over te stappen. zij vertegenwoordigen wel mijn mening.

 • dinsdag 13 september 2011 / j, van der veer

  Ik zie dat mijn reactie die best kritisch is niet geplaatst wordt of hetzij met vertraging indien niet geplaatst jammer.

 • dinsdag 13 september 2011 / j.van der veer

  Ik ga mijn lidmaatschap opzeggen wat een farce deze bond monopolyen van mijn geld ga weg zeg. En die Agnes alles maar verdedigen hou op joh salonsocialiste betaal vanaf me 16e vut en pensioen en krijg nix nakkes nada ofwel overreden door de strontkar en niet door de bronzen koets laat staan de gouden. Ik roep de leden op om zelf hun pensioen in de hand te nemen wie zelf wijs wegzet is zelf verantwoordelijk voor inleg en rendement wat behaald kan worden, met wijs wegzetten en goed zoeken wat redelijk rendeert, en geen gouden bergen belooft en ravijnen behaalt, maar met een bescheiden rendement van 3% a 4% kun je een redelijk pensioen op of uitbouwen als je dat wil.

 • maandag 12 september 2011 / J. Koster-Hager

  Ik heb JA gezegd, maar als ik geweten had dat er zo weinig leden hebben gestemd had ik het niet gedaan. In het tijdschrift van de ANBO stond dat het een goed akkoord was, vandaar dat ik voor stemde. Ik vraag me regelmatig af waarom het verworven pensioen van mijn man iedere keer kleiner wordt. Eerst wordt er gekort als je voor partner pensioen kiest en als je daarna weduwe wordt, wordt je nog eens flink gekort.Soms denk ik wel, hier klopt iets niet.

 • zaterdag 10 september 2011 / P.van EK

  als ik maar op mijn 65ste op pensioen ben en als ik mijn normale verdiende loon krijg is alles goed
  ik hoop dat niks veranderd is tot mijn 65 ste.
  jammer dat ik niet kan op de vergadering om te stemmen omdat ik geen vrij krijg.

  groetjes P. van EK

 • zaterdag 10 september 2011 / bruin58

  Heren Bestuurders, nemen jullie bovenstaande reacties ook mee als jullie maandag beslissen over het akkoord? Ik zie nu al 5 reacties staan van mensen die problemen hadden met het stemmen. Dit is natuurlijk niet normaal.Als je dan wat wilt organiseren doe het dan goed.

 • zaterdag 10 september 2011 / Johannes

  Met zo een lage opkomst kun je dit niet bindend noemen,helaas heb ik ook niet kunnen stemmen geen formulier gehad ?? Anders had ik ook tegen gestemd waarom altijd moeten werken voor ouderen nu zelf al 35 jaar in de grafische industrie val overal erbuiten straks,prepensioen /40 dienstjaren enz niks anders dan inleveren zijn jullie dan helemaal niet meer voor je leden??snap ook wel waarom ze lopen weg of worden geen lid meer t is niet meer als vroeger toen was de grafische bond nog een s de sterkste bond van nederland maar nu meer een slap aftreksel jammer ,Zelf Agnes snap t niet zit zeker ook naar een een baantje te solliciteren net als kok destijds jammer t wordt tijd dat de bond eens kracht uitstraalt en niet dat slappe gedoe anders hou je helemaal geen leden meer over dan wodt t niet 6,6 % maar nog veel minder !

 • donderdag 08 september 2011 / Alan

  Ik heb ook niet een code of nummer gehad om te stemmen.Ik zeg nee
  pensioenakkord! meerderheid 6,6%!!

 • donderdag 08 september 2011 / R.L

  Met zo een lage opkomst kun je dit toch geen referendum noemen? zelfs wettelijk niet daar is toch wel een grotere opkomst voor nodig dus deze getallen zeggen niets .

 • woensdag 07 september 2011 / Jack

  Ik heb tegen gestemd, ik hoor deze regering alleen maar met als argument de vergrijzing aankomen, nooit hoort men iets over de periode daarna (de oudjes zijn over 20 30 jaar allemaal dood) dan zou er weer geld teveel zijn.

  Ook de minimumlonen moeten omhoog want deze kosten de overheid gigantisch veel geld, nu zijn er enorm veel grote winstgevende bedrijven die mensen het minimum betalen, echter de overheid moet deze mensen met zorgtoeslag en huurtoeslag compenseren, om normaal rond te komen. Laat die bedrijven deze mensen toch zelf onderhouden.

  Scheelt weer miljarden die weer gebruikt kunnen worden in de zorg etc.

 • woensdag 07 september 2011 / NH Hemink

  Ik had ook willen stemmen, maar ik moest mijn lidmaatschapsnummer EN code (wist ik niet meer) invullen.. dus mijn stem is verloren gegaan.
  Maar ik ben het eens met het voorstel.

  groet
  Nelly

 • woensdag 07 september 2011 / H. Verspuij, Tiel

  Ik heb de afgelopen dagen me wild zitten loggen om op de site te komen. Wat is er mis? Ik ben al jaren lid en ben tegen het accoord, maar kan mijn stem niet laten horen. Telkens kreeg ik het bericht dat mijn email-adres niet klopte. Is het niet handiger om dit soort stemmingen met een kaart te doen. Valt het ook nog te controleren en kan iedereen er aan meedoen.
  Met vriendelijke groet,
  Henk Verspuij, Tiel

  lid nr. 5451473

 • woensdag 07 september 2011 / diana holl

  we moete stoppen op onz 66 ejaar

 • woensdag 07 september 2011 / w. diependaal

  Ik vind het jammer dat ik niet kon stemmen maar ik heb nooit en te nimmer een code of nummer gehad om te stemmen

 • woensdag 07 september 2011 / ruijters

  ben net in aow en de ziekte is toegeslagen hierdoor is de interesse een beetje weg maar ze moet waardevast zijn en stabiel

 • woensdag 07 september 2011 / ruijters

  ben net in aow en de ziekte is toegeslagen

 • woensdag 07 september 2011 / KE

  Ik had wel gestemd maar JA of NEE stond er niet op.
  Het lijkt alsof dat ja gestemd had.

 • woensdag 07 september 2011 / Jos Moll

  Toch wel gek. 6,6 % van de leden heeft gestemd. De overige 93% vond het dus niet belangrijk of wilde gewoon niet stemmen.
  Hoe kan je dan van een meerderheid spreken? Moet het bondsbestuur dit niet eens op zich laten inwerken? Goed, het mag dan democratisch zijn, krom is het wel. Als dit bij alle bonden zo gaat dan vrees ik het ergste.
  En wat het neutraal voorlichten betreft. Die bijeenkomsten in het land waren niet zomaar. Men moest gewoon voor stemmen. In feite wordt dit akkoord je gewoon door de strot geduwd. Kiezen tussen slecht en slecht. Als Agnes Jongerius niet had zitten slapen was er een beter akkoord uitgekomen. De belangen van de werknemers heeft zij echt verkwanseld. Juist de groep 40-plussers heeft al fors in moeten leveren toen zij 30 jaar geleden aan het werk gingen. En nu wordt die groep opnieuw gepakt. Ik vind het een schande dat de FNV het zover heeft laten komen. De mond vol over belangenbehartiging maar intussen laat men de leden gewoon stikken. Ik ben 31 jaar werkzaam, en nu 48 en mag dankzij dit akkoord niet alleen langer doorwerken tot 67, maar ook nog eens flink inleveren als ik dan met pensioen kan. FNV, bedankt voor dit pensioenakkoord.

 • woensdag 07 september 2011 / M.Collignon

  Hallo,
  6,6% is geen basis voor een objectieve stemming, daarom sta ik niet achter de uitkomst.

  Mvrgr.
  M.Collignon

 • woensdag 07 september 2011 / bruin58

  Is het in de toekomst nog wel nodig om een referendum te houden als er maar 6,6% van de leden de moeite neemt om zich te laten horen?

 
 ______   ___   ______   ______  _  _   ___  
 /_  _//  / _ \\ |   \\ /_  _// | \ / ||  / _ \\ 
  | ||  / //\ \\ | -- //  -| ||- | \/ || | / \ || 
 _| ||  | ___ ||| -- \\  _| ||_ | . . || | \_/ || 
 /__//  |_|| |_|||______// /_____// |_|\/|_||  \___// 
 `--`   `-`  `-` `------`  `-----` `-` `-`  `---`