FYI#13: Verzekeren voor dummies

dinsdag 26 mei 2015 / Redactie / geen reacties

Een schadeverzekering, een rechtsbijstandsverzekering, een ziektekostenverzekering, een arbeidsongeschiktheidsverzekering... Gaat je hoofd al tollen en hoor je het geld al rollen?

Als ondernemer loop je nou eenmaal bepaalde risico's. Risico's waar je misschien nog niet eens aan gedacht had. Tegen sommige kun je je verzekeren. Wanneer loont het zich dat te doen en hoeveel geld ben je er aan kwijt?

Om een antwoord te krijgen op ondernemersvragen organiseren FNV KIEM en Pakhuis de Zwijger maandelijks For Your Information (FYI), waar we iedere keer ingaan op een ander onderwerp. Dit keer komt een expert van FNV KIEM weer een korte workshop verzorgen en wordt je in een uurtje uitgelegd welke risico’s je eventueel loopt als creatieve ondernemer, hoe je je daar als je wilt tegen kan verzekeren en krijg je antwoord op o.a de volgende vragen:

- hoe maak je een realistische risico inventarisatie?
- kunnen privé en zakelijke verzekeringen door elkaar lopen?
- wat is het verschil tussen een bedrijfs- en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?
- hoe verzeker ik me tegen brand en overige bedijfsschade?
- wanneer komt een rechtsbijstandsverzekering van pas?

Ben je al lid van FNV KIEM? Dan kun je voordelig gebruik maken van verschillende verzekeringspakketten door premiekorting bij verzekeraars.

Wanneer: vrijdag 29 mei vanaf 16.00 uur
Waar: Pakhuis de Zwijger in Amsterdam