GroenLinks-motie urencriterium zzp'ers aangenomen

vrijdag 18 november 2011 / Redactie / geen reacties

De Tweede Kamer heeft donderdag 17 november  een motie van GroenLinks om het urencriterium te schrappen aangenomen. Het urencriterium bepaalt dat deeltijdondernemers pas recht hebben op belastingkorting als ze minimaal 1225 uur in hun onderneming hebben gestoken.

Omzetcriterium
GroenLinks wil dat dit urencriterium wordt vervangen in een omzetcriterium met een glijdende schaal. Als ondernemers 10.00 euro of meer omzet hebben behaald krijgen zij volledige zelfstandigenaftrek; als ze maar 5000 euro binnenhalen, hebben ze recht op de halve zelfstandigenaftrek.

“Het urencriterium is één van de grootste irritatiepunten van zelfstandige ondernemers, maar dit kabinet lijkt er wel alleen te zijn voor de multinationals en brievenbusbedrijven op de Zuidas. De kleine ondernemer valt volledig buiten de boot”, stelde Braakhuis eerder.

Het plan van GroenLinks zou het voor mensen makkelijker maken voor zichzelf te beginnen naast een baan of zorgtaken.

Bron: nuzakelijk.nl

______   __   __    ______    ______   _    _