/ Kiem Agenda

Dag vóór Prinsjesdag Nationaal Beraad van maatschappelijke organisaties

Op maandag 19 september organiseren bonden en maatschappelijke organisaties een Nationaal Beraad in Den Haag. Deelnemende organisaties zijn FNV, CNV, MHP, de CG-Raad (Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland), Raad van Kerken en Humanitas. Nationaal Beraad wordt een dag voor prinsjesdag georganiseerd en is gericht op de bezuinigingsmaatregelen van het kabinet Rutte die vooral de lagere en middeninkomens hard gaan treffen.
 

Doel van het Beraad is om te laten zien wat de harde werkelijkheid is achter de mooie woorden. Het kabinet verkoopt hard beleid als een feestje en die ballon willen de betrokken organisaties doorprikken. Het Beraad moet de opmaat worden naar grotere acties later dit jaar. 
 

De bezuinigingsdrift van het kabinet treft haast elk gezin. Ouderen, jonge gezinnen met kinderen, zzp’ers, mensen met een uitkering of in de sociale werkvoorziening en chronisch zieken met een persoonsgebonden budget worden extra hard getroffen. Maar de burger gaat er niet alleen financieel op achteruit. De kwaliteit van de publieke dienstverlening in het openbaar vervoer, de kinderopvang, bij de gemeenten en in het onderwijs komt steeds meer onder druk te staan.

 

In grote lijnen is het programma als volgt:

11.00 – 13.00 uur          Diverse bonden en andere deelnemende organisatie organiseren workshops met leden en actieve leden op verschillende plaatsen in Den Haag. FNV KIEM houdt haar bijeenkomst in het Koninklijk Conservatorium aan de Juliana van Stolberglaan 1 in Den Haag.

13.00 – 14.00 uur          Gezamenlijke optocht van de workshop locaties naar het Malieveld

14.00 – 15.30 uur          Gezamenlijke bijeenkomst met sprekers, muziek en de echte troonrede.


Link: http://www.fnv-kiem.nl/nieuws/algemeen/1157
Locatie: Den Haag
Datum: maandag 19 september 2011
Tijd: 11:00u

Print deze pagina